Iată răspunsurile la cele mai frecvente întrebări!
Dacă aveți în continuare întrebări, nu ezitați să ne contactați.
Examenul pentru obținerea permisului de conducere se dă cu Poliția și constă intr-o proba teoretică și o probă practică. Proba teoretică constă in rezolvarea unui chestionar de verificare a cunoștințelor teoretice care conține 26 întrebări pentru categoriile B, C și D, 20 de întrebări pentru categoriile AM, A1, A2 si A, 11 întrebări pentru categoria E ( examen efectuat pe calculator). Proba teoretică se promovează obținând minim 22 puncte din 26, 17 puncte din 20 și 9 întrebări din 11. Proba practică se susține de către cei ce au promovat proba teoretică în sală. Proba practică constă în conducerea autovehiculului pe traseu, împreună cu un agent de la Poliție.
Puteți face școala de șoferi doar dacă sunteți rezident în România (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).
Da, în cazul categoriilor AM, A1, A2, A, B1, B, C, D, TR aveți posibilitatea să achitați în patru patru rate, prima rată fiind avansul plătit la înscriere, 2 rate în cazul categoriilor BE, CE (remorcă), și 1 singură plată în cazul categoriei A1 automat și BX (96).
Contravaloarea permisului de conducere este de 89 lei si se poate achita prin Internet Banking (pentru confirmarea tranzacției este necesara o perioada mai mare de 24 ore), virament bancar, mandat poștal, numerar la sucursalele BCR în contul RO94RNCB0082000367331018, beneficiar RA-APPS, CEC BANK si rețeaua de Stații de Plata SelfPay situate in supermarket-uri, mall-uri, magazine de proximitate, universități. Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații: codul numeric personal, numele si prenumele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, suma si tipul documentului pentru care se efectuează plata.
AŢI FOST DECLARAT ADMIS!
Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Tot ceea ce mai trebuie să faceţi este să așteptați permisul de conducere acasă. (PrioriPost).
AŢI FOST DECLARAT RESPINS!
În acest caz trebuie să efectuaţi 6 ore obligatorii de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu și să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma.
După cele 6 ore obligatorii noi vă vom elibera o adeverinţă în baza căreia veţi face o nouă programare direct la Poliție.
Cursul de școlarizare absolvit este valabil timp de 1 an de la data terminării școlii de șoferi (de la data în care a fost ultima oră de conducere).
După trecerea acestui interval va fi necesara refacerea cursului de școlarizare auto.
Avizul medical este valabil timp de 1 an, avizul psihologic este valabil timp de 6 luni și cazierul judiciar este valabil timp de 6 luni.
Puteți să vă înscrieți cu permisul de conducere eliberat în altă țară, însă, pe perioada școlarizări, înainte să vă eliberăm dosarul de școlarizare, este necesar schimbarea permisului de conducere pe unul eliberat în România.
Pe lângă taxa de școlarizare, aveți următoarele cheltuieli:
- Taxa permisului de conducere 89 de lei 89 lei
- Taxa dosar de școlarizare 100 lei
- Taxă examen (rezervarea mașinii) care diferă la fiecare categorie în parte, la înscriere veți găsi detaliat pe documentul cu toate informațiile necesare.
AŢI FOST DECLARAT ADMIS!
Pe loc vă programează agentul de la Poliție pentru susţinerea examenului practice (traseul).
După programarea traseului, trebuie sa contactați imediat instructorul dumneavoastră să anunțați data, după care vă prezentați la Școala de Șoferi în vederea achitării taxei de școlarizare.
AŢI FOST DECLARAT RESPINS!
Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice după care vă programați din nou şi vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.